Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1
Mobil menu

Trivselspersoner

Trivselspersoner på Tofthøjskolen    

Lærer Eva Lerfors-Sørensen og lærer Pernille Hedeman Andersen er trivselspersoner på Tofthøjskolen. Eva og Pernille fordeler opgaverne på følgende måde: Elever fra 0.-5. årgang har Eva. Elever fra 6.-9 årgang har Pernille. Trivselspersonerne kan findes og kontaktes via Aula eller ved at ringe til skolens kontor på tlf. 99315700 

Hvad er en trivselsperson?

En trivselsperson bidrager til koordinering af den samlede trivselsindsats på skolen. Trivselspersonerne er med til at sikre, at skolen har blik for, at den enkelte elev trives og føler sig som en del af fællesskabet. En af deres opgaver er at være med til at sikre, at alle elever har det godt på skolen. Trivselspersonen kan hjælpe dig, hvis dit barn har problemer, som gør at han eller hun er ked af at gå i skole. Trivselspersonerne kan sætte tiltag i gang i samarbejder med PPR (pædagogisk psykologisk rådgivning) og familie- og beskæftigelsesforvaltningens fagprofessionelle.

Hvad kan trivselspersonen bruges til?

Tofthøjskolen har fokus på trivsel, og her er klasselæreren i samarbejde med teamet centralt. Trivselslæreren er en ekstra ressource som skolens personale, forældre og elever kan trække på i forhold til trivsel. De fleste børn oplever, at det er rart at have mulighed for at snakke med trivselspersonen, fordi han eller hun er en “neutral” og en “ikke impliceret part”.

Store problemer har ofte været små engang. Derfor bør du altid reagere frem for at slå tingene hen, når du oplever, at dit barn er trist eller har problemer.  Du har mulighed for at mødes med trivselspersonen, og han eller hun kan hjælpe i mange forskellige situationer. Hjælpen kan for eksempel ske i form af individuelle samtaler, samtaler med grupper af børn eller klassemøder, hvor hele klassen deltager. Trivselspersonen kan desuden være med til at finde løsninger, der måske inddrager andre mennesker, som kan hjælpe i en given situation.